Competitie ‘Rood’, ‘Oranje’ en ‘Groen’

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie voor volwassenen wordt verplaatst naar het najaar. De jeugdcompetitie (Tenniskids Junioren en jeugd) kan misschien in verkorte vorm nog wel doorgaan met 5 speeldagen vanaf 28 mei. We verwachten in de week van 11 mei, na de volgende persconferentie hier duidelijkheid over te kunnen geven.

Competitie Tenniskids (Rood en Oranje) en Groen
Tennissen is hartstikke leuk, en best makkelijk om te leren! Bij voetballen spelen kinderen bij de F-jes en E-tjes op een kleiner veld. Bij tennis doen ze dat ook, alleen zeggen ze niet F of E. Bij tennis zeggen ze Rood (5-9 jaar), Oranje (9-12 jaar), Groen (11-14 jaar) en Geel. Op het moment dat je Geel speelt, tennis je met dezelfde eigenschappen als een volwassene. Bekijk ook de pagina met de spelregels en uitgebreidere uitleg van de kleuren.

Debby Cornelissen is Functionaris Tenniskids (bij vragen rondom Rood, Oranje en Groen). Bij vragen over de competitie kun je altijd contact met haar opnemen via email of telefoon (06 26534450).

Opzet jeugdcompetitie Worldtour (Rood en Oranje)
• Het competitieseizoen voor Rood en Oranje loopt van maart t/m juni en van september t/m oktober.
• Je speelt in teams van 2 à 6 personen van je eigen club voor Rood en Oranje. Wanneer je een keer niet kunt is dat niet erg.
• De competitie is op een antal zondagen gedurende het jaar:
– Zondagochtend van 9.00 – ca. 10.30 uur voor Rood (08.45 uur aanwezig).
– Zondagochtend van 9.00 – ca. 11.30 uur voor Oranje (08.45 uur aanwezig).

Speeldata 2021 Voorjaar Worldtour (Rood en Oranje)
• Zondag 25 april
• Zondag 2 mei
• Zondag 9 mei
• Zondag 16 mei
• Zondag 23 mei
• Zondag 30 mei
• Zondag 6 juni
• Zondag 13 juni
• Inhaaldagen: zondag 20 juni

Teamindeling Worldtour en speeldata met locaties (Rood en Oranje)

Speelschema Competitie najaar 2020

Opzet jeugdcompetitie Groen
• Spelers in Groen doen mee aan de KNLTB Voorjaarscompetitie (april/mei) en najaarscompetitie (september/oktober).
• Je speelt in teams van maximaal 8 personen. Per wedstrijddag moeten er minimaal 4 spelers aanwezig zijn. Er worden 4 enkels en 2 dubbels gespeeld.
• Groen speelt een aantal keer op de zondag. Vaak in de ochtend vanaf 09.00 uur (08.45 uur aanwezig). Maar soms ook wat later op de dag.

Speeldata 2021 Voorjaar Groen
• Zondag 2 mei
• Zondag 9 mei
• Zondag 16 mei
• Maandag 24 mei (2e pinksterdag)
• Zondag 30 mei
• Zondag 6 juni
• Zondag 13 juni
• Inhaaldagen: zondag 20 juni, 27 juni en 4 juli

Teamindeling Worldtour ‘Groen’
• Ward Ekkel
• Luca Venneri
• Vico Kootstra
• Benjamin Goud
• Levi Stok
• Julian Strijker

Uitslagen en standen zoeken van junioren Groen!
Weten hoe je team van LTC Steenwijk er voor staat? Klik hier of download gratis de ‘KNLTB Clubapp’ in de ‘Google Play store of Apple store’. Hier staat ook altijd de meest recente aanvangstijden vermeld. Let op dat je onze vereniging alleen kan vinden door te zoeken op ‘Steenwijk’.

Je kunt de app op de volgende plekken downloaden:

Hoe werkt het bij LTC Steenwijk?

•  Wanneer je lest dan speel je in principe automatisch ook competitie.
  •  De trainer bepaalt je speelsterkte en in welk team je speelt.