Competitie ‘Rood’, ‘Oranje’ en ‘Groen’

Competitie Tenniskids (Rood en Oranje) en Groen
Tennissen is hartstikke leuk, en best makkelijk om te leren! Bij voetballen spelen kinderen bij de F-jes en E-tjes op een kleiner veld. Bij tennis doen ze dat ook, alleen zeggen ze niet F of E. Bij tennis zeggen ze Rood (5-8 jaar), Oranje (8-11 jaar), Groen (11-12 jaar) en Geel. Op het moment dat je Geel speelt, tennis je met dezelfde eigenschappen als een volwassene. Bekijk ook de pagina met de spelregels en uitgebreidere uitleg van de kleuren.

Debby Cornelissen is Functionaris Tenniskids (bij vragen rondom Rood, Oranje en Groen). Bij vragen over de competitie kun je altijd contact opnemen via email of telefoon (06- 26534450).

Opzet jeugdcompetitie Worldtour (Rood en Oranje) en Groen
• Competitieseizoen voor Rood en Oranje loopt van maart t/m juni en van september t/m oktober. Groen doet mee aan de KNLTB Voorjaarscompetitie (april/mei) en najaarscompetititie (september/oktober).
• Je speelt in teams van 2 à 6 personen van je eigen club voor Rood en Oranje. Bij Groen dienen minimaal 4 spelers aanwezig te zijn.
• Een aantal zondagen gedurende het jaar:

• Zondagochtend van 9.00 – ca. 10.30 uur voor Rood (08.45 uur aanwezig).
  • Zondagochtend van 9.00 – ca. 11.30 uur voor Oranje (08.45 uur aanwezig).
  • Groen speelt op zondagochtend vaak vanaf 09.00 uur (08.45 uur aanwezig).

Hoe werkt het bij LTC Steenwijk?
• Heb je les, dan speel je ook competitie
• Wij geven je automatisch op
• De trainer bepaalt jouw speelsterkte

Speeldata 2018 Najaar Worldtour (Rood en Oranje)
• Zondag 9 september (i.v.m. Ouder/kind toernooi is dit optioneel)
• Zondag 16 september
• Zondag 23 september
• Zondag 30 september
• Zondag 7 oktober

Speeldata 2018 Najaar Groen
• Zondag 16 september
• Zondag 23 september
• Zondag 30 september
• Zondag 7 oktober
• Zondag 14 oktober (kan niet op het LTC park i.v.m. Herfsttoernooi)
• Zondag 21 oktober
• Zondag 28 oktober

Teamindeling Worldtour en speeldata met locaties (Rood en Oranje)

Speelschema Worldtour Rood en Oranje

Team 1, Groene competitie (Anna Gerbers (A), Yannick Doeve, Evita Lampe, Jesse ten Hoeven en Paolo Cornelissen) Speeldata en competitie indeling

Meest recente informatie via de KNLTB Tenniskids app alleen voor Groen!

Download de ‘KNLTB Tenniskids app’ voor de competitie om te kijken wanneer je tegen wie moet spelen. Hier staat ook altijd de meest recente aanvangstijden vermeld. Let op dat je onze vereniging alleen kan vinden door het invoeren van de naam ‘L.T.C. Steenwijk’.

tenniskids

Competitie-opzet
De tenniscompetitie voor jeugd t/m ongeveer 12 jaar is een aantal jaren geleden veranderd. Het doel is dat er een groter teamgevoel komt en dat er continuïteit bij de tennissende kinderen ontstaat.

De jongste tennissers spelen de ‘rode’ competitie. Deze kinderen spelen met grotere, zachtere tennisballen op een kleiner veld. Wanneer de kinderen iets ouder zijn, en nog wat beter kunnen tennissen, gaan ze over naar de ‘oranje’ competitie. De ballen zijn iets kleiner en harder. En ook het veld is iets groter. Kinderen kunnen op deze manier al snel een leuke wedstrijd spelen. Kunnen ze nog beter spelen, dan spelen ze met nog iets hardere groene ballen op een heel veld.

Op een aantal zondagen in het jaar vindt op verschillende tennisparken de competitie voor de jeugd plaats. De Oranje kinderen spelen met z’n allen voor hun eigen club tegen kinderen van andere verenigingen. De Rood kinderen worden op elke speeldag ter plekke verdeeld in twee groepen, dus ongeacht de groep. Het maakt niet uit of er maar 2 kinderen, of 8/12 kinderen van een vereniging aanwezig zijn. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld in ‘New York (US Open)‘ of in ‘Shanghai (Masters)’. Het gaat helemaal in op de belevingswereld van kinderen, en om een beter gevoel te krijgen wat er allemaal gebeurt bij de proftennissers.