Vrouwen sc Heerenveen krijgen tennis clinic bij LTC Steenwijk

Op zaterdag 24 oktober kregen de voetbalvrouwen van sc Heerenveen een tennisclinic aangeboden door LTC Steenwijk. Doordat de vrouwen alles zelf moeten bekostigen, is het lastig om een leuk teamuitje, zonder teveel kosten, te organiseren. LTC Steenwijk hielp ze uit de brand; geheel kosteloos konden ze twee uur gebruik maken van de tennisbanen. Het idee ontstond nadat jeugdvoorzitter Michel Smit geregeld had dat de kinderen van de tennisvereniging op vier december mogen mee lopen in de line-up tegen Ajax. Als tegenprestatie werd een clinic aangeboden.

De 15 vrouwen en de trainer begonnen om 10.00 uur met een gezamenlijke warming-up onder leiding van trainer Erik Dallinga. Dallinga is sinds enige jaren trainer bij LTC Steenwijk en heeft sinds dit jaar zijn eigen tennisschool, Tennisschool Dallinga. Na de warming-up werden er vier groepjes van vier gemaakt en verdeeld over vier banen. Op twee banen werden er wedstrijdjes gespeeld en op techniek getraind. Verder werden de vrouwen geconfronteerd met een ballenkanon en drill-training. Nadat alle speelsters alle onderdelen hadden gehad, was er nog ruimte om een uur vrij te spelen. Op drie banen werden er leuke dubbelpartijen gespeeld. De meeste dames konden de bal aardig goed slaan. Dat ziet LTC Steenwijk vaker bij beginnende tennissers die eerder aan balsporten (zoals bv voetbal) hebben gedaan.

Om 12.00 uur stond de lunch voor iedereen klaar. Deze werd aangeboden door het bestuur van LTC Steenwijk en snackbar ‘De Honingpot’ uit Steenwijk. Nadat voorzitter Taco Homan de ochtend af had gesloten, gingen de vrouwen weer richting Heerenveen, waar sommige ’s middags nog een wedstrijd moesten spelen met het belofteteam voor de beker tegen MSC uit Meppel.

voetbalvrouwenvoetbalvrouwen2voetbalvrouwen3voetbalvrouwen4voetbalvrouwen5voetbalvrouwen6