Voorjaarscompetitie: 3 teams kampioen!

Beide trainers van LTC Steenwijk zijn ook kampioen geworden.

Alle competitiewedstrijden zijn bij tennisvereniging LTC Steenwijk gespeeld. Er deden 15 seniorenteams en 3 jeugdteams mee aan de competitie en 1 team aan de Zomeravondcompetitie. Er zijn drie teams kampioen geworden.

De damesdubbel 17+ op de dinsdagmiddag is kampioen geworden in de 4e klasse, Met maar liefst 21 punten eindigden ze overtuigend als eerste. De nummer 2 in de poule had maar liefst 5 punten minder. Volgend jaar spelen Christel ten Cate, Marianne van Rheenen, Ineke Overwijk, Marga Kleiwert en Vera Mustert in de 3e klasse.

Het damesteam op de zondag is weer terug in de 1e klasse. Wencke Hogendijk, Roelien Bos, Maureen Damhuis, Birgitta Damhuis, Fenna Brassien, AnneMarieke Voortman en Christina de Willigen werden 1e in hun poule en zijn weer terug in de klasse waar ze jaren in gespeeld hebben.

Daarnaast is het 8&9 team van de zondag kampioen geworden. Jorik Ouwerkerk, Jimmy Vedder en Jet Nij Bijvank speelden voor het eerst mee, en het was meteen een succes. Met 2 punten verschil werden ze kampioen!

Naast de kampioenen zijn ook nog 3 teams op een 2e plaats geeindigd. Helaas zijn er ook 3 teams op de laatste of een-na-laatste plaats geeindigd. Het herenteam op de zondag 5e klasse met Erik van Pelt, Marc Nuijten, Edwin Boonstra, Hugo van Pelt, Taco Homan, Michel Smit, Martijn Lugtmeijer en Martijn van der Heide kwam net 1 punt tekort en is als 7e geeindigd. Het woensdagavond herendubbel 35+ team die  vorig jaar naar de 1e klasse was gepromoveerd team trof te sterke tegenstanders. De 1e klasse is net een maatje te groot voor Roy Jansen, Martijn Doze, Arjan Oosterhof, Dick Krommenhoek en Niek Stok, maar volgend jaar zijn de heren in de 2e klasse prima op hun plek. Daarnaast is het mix-team 17+ op de vrijdagavond in de 2e klasse als laatste geeindigd. Jan Gerbers, Jan Ridder, Eelco ten hoeve, Karen Vochteloo en Ineke Sybrandy spelen een aantal jaren competitie en ze laten veel progressie zien. Dat belooft wat voor volgend jaar!

De jongens t/m 17 jaar speelden voor het eerst mee in deze klasse en zijn op een mooie 5e plaats geeindigd. Een goede prestatie van Menno Stienstra, Arnold Thomsen, Johan Homan, Bernhard van Engelen,  Jasper van Bemmel en Michel Stok.

De trainers van Steenwijk hebben het ook erg goed gedaan. Wencke Hogendijk is met haar damesteam van Steenwijk op de zondag kampioen geworden en hoofdtrainer Erik Dallinga is met zijn herenteam van TC Suthwalda (Zuidwolde) op de zondag kampioen geworden in de hoofdklasse. Volgend jaar komen ze uit in de eredivisie. Een hele knappe prestatie van de trainers van Steenwijk. Er zijn nu nog 4 teams van de jongste jeugd die nog een aantal zondagochtenden in juni en juli competitie spelen.

Damesteam op de dinsdag:

Van links naar rechts: Christel ten Cate, Marianne van Rheenen, Ineke Overwijk, Marga Kleiwert en Vera Mustert.

Damesteam op de zondag (Wencke Hogendijk en Roelien Bos missen op de foto):

Achterste rij van links naar rechts: Birgitta Damhuis, Maureen Damhuis en AnneMarieke Voortman

Onderste rij van links naar rechts: Christina de Willigen en Fenna Brassien

Damesteam op de zondag (Christina de Willigen en Fenna Brassien missen op de foto):

Van links naar rechts: Wencke Hogendijk, AnneMarieke Voortman, Birgitta Damhuis, Maureen Damhuis en Roelien Bos