Succesvolle clubkampioenschappen met vele kampioenen!

Wouter Verbeek clubkampioen in de categorie heren enkel 4-5.
De clubkampioenschappen bij tennisvereniging Steenwijk zijn afgelopen en het was een succesvol en gezellig kampioenschap met vele kampioenen!

Meer dan 70 senior- en jeugdleden deden hier aan mee. De organisatie was tevreden met het aantal deelnemers en kon leuke wedstrijden organiseren. Wat vooral heel positief was, was dat er naast de meer prestatiegerichte spelers, ook meer beginnende seniorleden aan het toernooi meededen. Iedereen speelde op zijn eigen niveau, en dat resulteerde in leuke en ontspannen wedstrijden.

Voor de jeugd was de opzet gelijk aan die van de competitie. De jongste kinderen spelen 1,5 uur in teams op een half veld met rode ballen en de kinderen die spelen met oranje ballen spelen al iets langere wedstijdjes tegen elkaar op ¾ veld. Voor de kinderen die spelen op heel veld met groene of gele ballen wordt het allemaal al iets serieuzer. Deze wedstrijden kunnen soms wel een uur duren. Ook speelden zij dubbelpartijen. Alle deelnemende kinderen van Rood, Oranje en Geel kregen een medaille.

clubkampioenenjunioren2017

Rood: Esmee Gerbers 1 en Sanne ten Hoeve 2
De rode kinderen werden als 2 teams ingedeeld en speelden allemaal een wedstijdje tegen elkaar. Het winnende team was Levi Stok, Eden Schuil, Loena Oetsen, Roselyn de Jong, Sophie Gerbers en Susanna Dekker. De spelers die de meeste punten in de wacht hadden gesleept speelden finales tegen elkaar. Esmee Gerbers werd 1e, Sanne ten Hoeve 2e, Roselyn de Jong 3e en Loena Oetsen 4e.

Oranje: Jesse ten Hoeve 1 en Paolo Cornelissen 2
Bij de oranje kinderen was het een hele spannende strijd om de 1e, 2e, 3e en 4e plek. Alle kinderen waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Jesse ten Hoeve 1e, Paolo Cornelissen 2e, Timo Stok 3e en Anna Gerbers 4e. Niet alleen de winnaars kregen een prijs. Net als bij rood kregen alle deelnemende kinderen een medaille.

Groen: Suzan Ye 1 en Isabel Krommenhoek 2
Bij de Groen kinderen die al op heel veld spelen met groene ballen waren de wedstrijden erg spannend. Uiteindelijk speelden Suzan Ye en Isabel Krommenhoek de finale-wedstrijd. De meiden speelden erg goed, maar uiteindelijk bleek Suzan net iets sterker.

Geel: Michel Stok 1 en Johan Homan 2. Michel en Johan Homan zijn ook juniorkampioen in de Geel dubbel geworden
Bij de Gele categorie jongens enkel werden er spannende poulewedstrijden gespeeld. Heel vaak moest een derde set voor de beslissing zorgen. De finale tussen Michel Stok en Johan Homan was een erg spannende 3 setter. Uiteindelijk werd Michel Stok 1e en Johan Homan 2e. Bij de dubbel geel was het erg spannend. Michel/Johan speelden tegen Menno Stienstra en Jasper van Bemmel. Waarbij Menno/Jasper de beste kansen hadden. Maar uiteindelijk wisten Michel/Johan toch net meer games te halen.

Clubkampioenen2017

Wouter Verbeek clubkampioen van LTC Steenwijk!
Voor de senioren zijn er meerdere kampioenen in verschillende categorieen. In de mix 9 won Jan de Ridder en Marijke Falkena. Diederik Wareman won de heren enkel in de categorie 7,8 en Lucia Oetsen werd 1e bij de dames in deze categorie. Lucia won ook nog de dames dubbel 7,8 samen met Marieke ten Hoeve. De heren dubbel werd uiteindelijk na lang rekenen gewonnen door Henk Oosten en Albert Roemeling. Iedereen had in zijn poule wedstrijden gewonnen. Dus dit was een mooi kampioenschap. De mix 7,8 ging naar Jan v/d Ploeg en Leonie van Munster. Bij de herendubbel 6, 7 waren mooie en hoogstaande dubbels te zien. Uiteindelijk wonnen Jan van der Ploeg en Wouter Verbeek alle poulewedstrijden. En werden ze kampioen.  Wouter Verbeek bleek de sterkste man te zijn dit jaar. In de finale won hij van Hugo van Pelt met goed, solide spel.

Het voelde goed met zoveel mensen op het park die enthousiast hun wedstrijden speelden. De organisatie werd zelf ook enthousiast over de positieve reacties zodat zij nu al nadenken over het clubkampioenschap voor volgend jaar. Geprobeerd wordt om dan nog meer mensen mee te laten doen aan dit kampioenschap.

Foto Kampioenen achterste rij van links naar rechts: Diederik Wareman, Jan vand er Ploeg, Wouter Verbeek, Johan Homan, Marijke Falkena, Jan de Ridder, Leonie van Munster, Lucia Oetsen, Marieke ten Hoeve

2e rij van links naar rechts: Paolo Cornelissen, Sanne ten Hoeve, Anna Gerbers, Esmee Gerbers, Timo Stok, Roslyn de Jong, Michel Stok, Loena Oetsen, Jesse ten Hoeve.

Vooraan: Isabel Krommenhoek en Suzan Ye.

Henk Oosten en Albert Roemeling missen op de foto.