Gezellig kampioenschap met vele kampioenen!

Rogier de Haan clubkampioen bij LTC Steenwijk!

De clubkampioenschappenzijn afgelopen en het was een gezellig en vooral ook zonnig kampioenschap. Dit jaar deden vooral veel jeugdleden mee aan het kampioenschap. Iedereen speelde op zijn eigen niveau, en dat resulteerde in leuke en ontspannen wedstrijden.

Voor de jeugd was de opzet gelijk aan die van de competitie. De jongste kinderen tennisten ongeveer 1,5 uur korte wedstrijdjes tegen elkaar. De kinderen die net iets langer tennissen, speelden al iets langere wedstijdjes tegen elkaar op ¾ veld. Voor de kinderen die spelen op een heel veld met weer iets hardere groene of gele ballen wordt het allemaal al iets serieuzer. Deze wedstrijden kunnen soms wel een uur duren. Omdat het erg warm was werden bepaalde partijen op tijd gespeeld. Alle deelnemende kinderen van Rood, Oranje en Geel kregen een medaille.

Kampioenen Rood: Noa Baron en Ward Ekkel 2
De rode kinderen speelden allemaal een wedstijdje tegen elkaar. Het waren zeer spannen wedstrijdjes en op deze jonge leeftijd spelen ze al veel rally’s met elkaar. Mooi om te zien! De spelers die de meeste punten in de wacht hadden gesleept wonnen. Noa Baron werd 1 en Ward Ekkel 2.

Noa en Ward.

Kampioenen Oranje: Luc Nuijten 1 en Lars Krommenhoek 2
Bij de oranje kinderen waren twee poules gemaakt. Het was het een hele spannende strijd om de 1e plek in de poule. De kinderen waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk speelden Luc Nuijten en Lars Krommenhoek een hele mooie, spannende finale. De uiteindelijke winnaar was Luc Nuijten. Lars krommenhoek werd 2e.

Kampioenen Groen: Finn Meijer 1 en Xander Westra 2
Bij de Groen kinderen die al op heel veld spelen met groene ballen waren de wedstrijden erg spannend. Uiteindelijk speelden Finn Meijer en Xander Westra de finale-wedstrijd. De jongens speelden erg goed, maar uiteindelijk bleek Finn sterker.

Deelnemers Groen.

Kampioenen Geel: Michel Stok 1 en Bernhard van Engelen 2
Bij de Gele categorie jongens enkel werden er spannende poulewedstrijden gespeeld. Heel vaak moest een derde set voor de beslissing zorgen. De finale tussen Michel Stok en Bernhard van Engelen was een erg spannende 3 setter. Uiteindelijk trok Michel Stok aan het langste eind door in de 3e set met 11-9 te winnen in de tiebreak.

Deelnemers jeugd.

Rogier de Haan clubkampioen van LTC Steenwijk!
Voor de senioren zijn er meerdere kampioenen in verschillende categorieën. In de mix wonnen Maureen Damhuis en Jan Gerbers. Michel Oostenrijk won de heren enkel in de categorie 7,8. Net als vorig jaar wonnen Lucia Oetsen en Marieke ten Hoeve de damesdubbel 7,8 en Henk Oosten/Albert Roemeling de heren dubbel. Rogier de Haan bleek de sterkste man te zijn dit jaar. In de finale won hij van Wouter Verbeek met goed, solide spel. Rogier moest er wel hard voor werken, want er moest een 3e set aan te pas komen.

Het voelde goed met zoveel mensen op het park die enthousiast hun wedstrijden speelden. De organisatie werd zelf ook enthousiast over de positieve reacties zodat zij nu al nadenken over het clubkampioenschap voor volgend jaar. Geprobeerd wordt om dan nog meer mensen mee te laten doen aan dit kampioenschap.

Foto Kampioenen achterste rij van links naar rechts: Albert Roemeling, Henk Oosten, Michel Oostenrijk, Rogier de Haan, Maureen Damhuis, Marieke ten Hoeve, Lucia Oetsen,
1e rij van links naar rechts: Noa Baron, Michel Stok, Finn Meijer en Luc Nuijten
Jan Gerbers staat niet op de foto.