Status update park

Update 17 juli 2019

Het Bestuur heeft aangegeven regelmatig een update te gegeven over de voortgang met betrekking tot het investeren op de huidige locatie of het verhuizen naar de groene long. Gelet op de drukte op ons park, met name op doordeweekse avonden en de ledenaanwas in de afgelopen weken, hebben we onze eisen met betrekking tot het minimum aantal banen aangepast bij verhuizing van het park. Gingen we eerst uit van 6 banen met een optie op 1 extra baan. Nu hebben we dit aangepast aan 7 banen en 1 baan optioneel. De gesprekken met de stakeholders zijn ook de afgelopen weken doorgegaan en zullen na de vakantie vervolgd worden.

Update 18 juni 2019

In een eerder stadium hebben we aangegeven dat het streven was om in juni 2019 meer duidelijkheid te geven over de overgebleven scenario’s en een bijzondere Algemene Ledenvergadering (ALV) te beleggen om de opties voor te stellen. Op het moment van verschijnen van deze nieuwsbrief is het echter eind juni en zijn we nog niet zover dat we dat kunnen. Dit betekent niet dat we in de afgelopen maanden stil hebben gestaan, integendeel, we boeken progressie en zijn overleg met alle betrokken partijen en verwachten in de komende weken meer duidelijk te hebben over de alternatieven. De komende weken zullen we diverse gesprekken hebben en gelet op de aankomende zomerperiode zullen we een bijzondere ALV niet eerder dan eind Q3, begin Q4 – mits we dan duidelijkheid kunnen geven – beleggen om zo een zo groot mogelijk aantal leden in staat te stellen aanwezig te zijn.

Update 23 mei 2019

Zoals eerder aangegeven is voor beide scenario’s een kostenplaatje gemaakt. Voor het scenario ‘investeren in het huidige park’ is het daarmee op dit moment klaar, alhoewel we nog wel onderzoeken wat LED verlichting kost aangezien de terugverdientijd erg kort is en zelfs bij een eventuele verhuizing een haalbare kaart is. Met betrekking tot het scenario ‘verhuizen’ kunnen we op dit moment niet meer informatie geven dan dat we met betrokken partijen in gesprek zijn en mogelijke locaties bespreken, hierbij zitten ook enkele interessante alternatieven bij. Het is helaas te vroeg om hier in detail op in te gaan; pas als dit concreter zou gaan worden kunnen we hier op ingaan.

Update 15 april 2019

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) heeft het bestuur een korte update gegeven over de voortgang met betrekking tot het investeren op de huidige locatie of het verhuizen naar de groene long. Uit de reacties van de ALV werd duidelijk dat er bij de leden behoefte is om op regelmatige basis geïnformeerd te worden over de voortgang en hierin komen wij graag tegemoet.

Van de 6 scenario’s die we vorig jaar hebben gepresenteerd zijn er uiteindelijk 2 overgebleven die momenteel verder onderzocht worden. Van het eerste scenario – upgraden van het park op de huidige locatie – ligt een ruw opgezet plan klaar. Dit plan behelst het vervangen van baan 1-3, het vervangen van de verlichting (LED), een upgrade van de accommodatie naar de geldende normen inclusief verduurzaming en het verplaatsen van de ingang. Op basis van de offertes hebben we een redelijk beeld van de kosten van dit scenario en in deze verkennende fase volstaat de informatie die we hebben ingewonnen waardoor verdere gedetailleerde uitwerking momenteel niet nodig is.

Het tweede alternatieve scenario – verhuizen van het park naar de groene long – vergt veel meer tijd aangezien hier 1) meerdere partijen bij betrokken zijn en 2) we expertise van buitenaf moeten inhuren omdat de bouw van een nieuw park complex is. Momenteel zijn we in gesprek met de genoemde partijen en hebben we, met hulp van een extern adviesbureau, een goed overzicht van het kostenplaatje. Hierbij zijn we uitgegaan van een compacter en volledig verduurzaamd complex met 6 banen, inslahok en een optie tot uitbreiding. Eventuele extra opties als bijvoorbeeld padelbanen – zoals ook door de KNLTB gesuggereerd in ons meest recente gesprek – zijn vooralsnog niet meegenomen in het plan.

De komende weken gaan de gesprekken door en, afhankelijk van hoe de gesprekken vlotten, hopen we eind kwartaal twee met meer informatie te komen.

Parallel aan de gesprekken werken we aan een ledenraadpleging om in de besluitvorming de wensen van de leden mee te nemen en binnenkort zal hier meer informatie over verschaft worden.

Uiteindelijke aanbevelingen van het bestuur zullen tijdens een bijzondere ALV voorgelegd worden.