Status update park

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) heeft het bestuur een korte update gegeven over de voortgang met betrekking tot het investeren op de huidige locatie of het verhuizen naar de groene long. Uit de reacties van de ALV werd duidelijk dat er bij de leden behoefte is om op regelmatige basis geïnformeerd te worden over de voortgang en hierin komen wij graag tegemoet. Wij zullen de digitale nieuwsbrieven gebruiken om de voortgang te bespreken maar mochten er in de tussentijd vragen zijn dan kan men zich altijd tot het bestuur wenden.

Van de 6 scenario’s die we vorig jaar hebben gepresenteerd zijn er uiteindelijk 2 overgebleven die momenteel verder onderzocht worden. Van het eerste scenario – upgraden van het park op de huidige locatie – ligt een ruw opgezet plan klaar. Dit plan behelst het vervangen van baan 1-3, het vervangen van de verlichting (LED), een upgrade van de accommodatie naar de geldende normen inclusief verduurzaming en het verplaatsen van de ingang. Op basis van de offertes hebben we een redelijk beeld van de kosten van dit scenario en in deze verkennende fase volstaat de informatie die we hebben ingewonnen waardoor verdere gedetailleerde uitwerking momenteel niet nodig is.

Het tweede alternatieve scenario – verhuizen van het park naar de groene long – vergt veel meer tijd aangezien hier 1) meerdere partijen bij betrokken zijn en 2) we expertise van buitenaf moeten inhuren omdat de bouw van een nieuw park complex is. Momenteel zijn we in gesprek met de genoemde partijen en hebben we, met hulp van een extern adviesbureau, een goed overzicht van het kostenplaatje. Hierbij zijn we uitgegaan van een compacter en volledig verduurzaamd complex met 6 banen, inslahok en een optie tot uitbreiding. Eventuele extra opties als bijvoorbeeld padelbanen – zoals ook door de KNLTB gesuggereerd in ons meest recente gesprek – zijn vooralsnog niet meegenomen in het plan.

De komende weken gaan de gesprekken door en, afhankelijk van hoe de gesprekken vlotten, hopen we eind kwartaal twee met meer informatie te komen.

Parallel aan de gesprekken werken we aan een ledenraadpleging om in de besluitvorming de wensen van de leden mee te nemen en binnenkort zal hier meer informatie over verschaft worden.

Uiteindelijke aanbevelingen van het bestuur zullen tijdens een bijzondere ALV voorgelegd worden.