Positieve nieuwjaarsreceptie

Ledental LTC Steenwijk in de lift

Het aantal leden neemt nog steeds toe. Eind december stond de teller op dik 400 leden en daarmee was het een van de beste jaren van het afgelopen decennium. Dit was een van de vele positieve zaken die voorzitter Erik van der Weijden wist te noemen tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 10 januari.

Vooral de  jeugd doet het bijzonder goed. Nog nooit was de aanwas zo groot en Erik meldde trots dat de belangstelling voor de jeugdtrainingen en competities enorm is.

Dat de jeugd de toekomst heeft werd nog eens bevestigd door de grote belangstelling voor het Wii tennistoernooi tijdens de receptie. Jeugdleden konden het tegen elkaar opnemen op het virtuele tennisveld. Tussendoor kon de jeugd nog heerlijk popcorn krijgen van Sarina van ‘Çolor adventure’. Ze had een popcorn machine meegebracht.

Erik: ‘de toename van jeugdleden is natuurlijk een prachtig resultaat. Dit is mede te danken aan de inspirerende manier waarop trainer Erik Dallinga zijn pupillen weet te motiveren. Zijn aanpak werpt vruchten af en blijkbaar heeft dit een aanzuigende werking ‘. Daarnaast heeft de vereniging voor dit jaar een volle en aantrekkelijke activiteitenagenda voor de jeugd. Speerpunten zijn het Steenwijkerlandtoernooi, kampeerweekend, het pannenkoekentoernooi en de verschillende spelmiddagen. Voor de volwassen leden is er eveneens veel te doen dit jaar, zoals verschillende gezelligheidstoernooien, de clubkampioenschappen, toss-ochtenden en –avonden en de competitie. Erik: ‘met ruim 400 leden zitten we duidelijk in de lift en ik verwacht met ons afwisselende programma dat het met de belangstelling voor tennis wel goed zit. We streven ook bij de volwassenen naar een gestage stijging van het aantal leden’.

LTC Steenwijk gaat met een groeiend leden tegen de landelijke trend in. Veel tennisverenigingen kampen met een dalend ledental. Kijkt Erik stiekem al naar begin tachtiger jaren, toen het aantal leden recordhoog was met ruim 700 leden? ‘Nee, dat waren toch andere tijden. Ik ben al heel tevreden wanneer we over een tijd weer boven de 500 leden uitkomen. Dat kan ook prima. Tennis is een relatief goedkope sport. Voor een tientje per maand kun je een heel jaar elk moment van de week gebruik maken van banen en tennisactiviteiten. Dat is voor veel mensen een goede reden om de komende jaren weer te gaan tennissen ‘, aldus Erik van der Weijden.