Ontzettende leuke line up bij voetbaldames Heerenveen!

Een paar weken terug waren de vrouwen van het voetbalelftal van sc Heerenveen te gast op de tennisbanen van LTC Steenwijk voor een tennisclinic. Als tegenprestatie mochten de jeugdleden een keer meelopen in de line up. En nog wel tegen Ajax, met 5 internationals een echt topteam. Rond 18.00 uur verzamelden de kinderen en hun ouders zich op de parkeerplaats van LTC. Vanuit daar gingen we met zijn allen richting het veld van vv Heerenveen. Daar werden we opgevangen door een vijftal enthousiaste vrijwilligers van de dames van sc Heerenveen.

foto5 foto6Ze dirigeerden de kinderen en enkele ouders naar de kleedkamers, waar de jeugd zich kon omkleden. Ze kregen een heus Heerenveen- of Ajaxpakje aan! Na enkele instructies gingen we naar buiten voor een groepsfoto.

Daar stond een verrassing op ons te wachten: 2 Zwarte Pieten en mascotte Winny de Beer.

Toen moesten ze zich opstellen in 2 rijen. Uiteindelijk gingen de dames van Ajax met de kinderen met Heerenveenpakje aan het veld op en de dames van Heerenveen met de kinderen met Ajaxpakje. Op het veld werd het Friese volkslied nog gespeeld, wat door enkele jeugdleden van LTC vrolijk werd begeleidt. Eenmaal klaar mochten de kinderen zich weer omkleden en wachten tot de pauze. Want in de pauze mochten ze allemaal nog een penalty nemen. Helaas kwam de winnaar van het penaltyschieten niet uit onze groep, maar was het een van de ballenmeisjes.