Gezellige clubkampioenschappen!

In het weekend van 20, 21 en 22 juni vond het jaarlijks clubkampioenschap plaats. In een ontspannen en gezellige sfeer streden de junioren en de senioren voor de prijzen. Ben je ook benieuwd hoe het weekend was, en wie de kampioenen zijn geworden? Lees dan snel verder.

Clubkampioenen 2014!

Van links naar rechts achterste rij:
Winnaar Groen: Ruben van Dalen, 2e Geel: Hessel van Dalen, winnaar Mix: Martijn Doze en Birgitta Damhuis, winnaar heren enkel categorie, 4 en 5: Steven van der Weijden, 2e Groen: Lotte Rutten, winnaar heren enkel categorie 6+ Michel Smit, 1e plaats Geel: Thomas van der Veen

Van links naar rechts voorste rij:
Winnaar team Rood: Arne Horsthuis, Paolo Cornelissen en Anna Gerbers (Bjarne Jonkers mist op de foto), 1e plaats Rood individueel: Anna Gerbers, 2e plaats Rood individueel: Isabel Krommenhoek, 2e plaats Oranje: Michel Stok, 1e plaats Oranje: Johan Homan

In het weekend van 20, 21 en 22 juni vond het jaarlijks clubkampioenschap plaats. In een ontspannen en gezellige sfeer streden de junioren en de senioren voor de prijzen. Voor de jongste jeugd was de opzet gelijk aan die van de competitie. De kinderen die op een halve baan tennissen met grotere rode ballen (categorie Rood), werden verdeeld in 3 teams. De teams tennisten tegen elkaar. Een prachtig gezicht om al die kinderen zo enthousiast bezig te zien. Het team met de meeste punten was Arne Horsthuis, Paolo Cornelissen, Anna Gerbers en Bjarne Jonkers. Zij kregen een medaille. Ook kregen de beste 2 individuele rode spelers een mooie beker. Anna Gerbers had de meeste individuele punten en Isabel Krommenhoek werd tweede.

De oranje kinderen die op ¾ veld speelden met oranje ballen die iets hoger stuiteren, speelden allemaal tegen elkaar. Ook speelden de kinderen dubbelpartijen met elkaar. Alle kinderen gingen ervoor, en er werd hard gestreden maar ook veel gelachen. Uiteindelijk had Johan Homan de meeste punten en werd Michel Stok tweede. De kinderen die op Groen spelen (op een heel veld met nog iets zachtere ballen dan normaal bij tennis wordt gebruikt), speelden alle kinderen ook tegen elkaar. Het was erg spannend maar uiteindelijk werd Ruben van Dalen eerste en Lotte Rutten tweede. Bij Geel spelen de kinderen op het normale veld met normale ballen. De wedstrijden waren spannend en er werd hard gewerkt. In een hele mooie finale werd uiteindelijk gewonnen door Thomas van der Veen. Hessel van Dalen werd tweede. Het was mooi om te zien dat er zoveel kinderen aanwezig waren dit weekend met prachtig tennisspel. Alle kinderen kregen dan ook als aandenken een mooie medaille.

Voor de senioren werd er gespeeld in 3 categorieën. De heren enkel 4, 5 de herenenkel 6+ en de mix. In de categorie 4, 5 was na hard werken Steven van der Weijden en Rogier de Haan in de finale gekomen. Het werd een spannende driesetter waar Rogier de Haan ook nog zeker kansen had. Maar Steven mag zich toch een jaar clubkampioen noemen. Robert Bekhof werd 3e en Dick Krommenhoek 4e. In de categorie herenenkel 6+ is Michel Smit een man in opkomst. Eerst werd hij met zijn competitieteam kampioen en nu stond hij in de finale tegen Hugo van Pelt. In de tweede set werd het nog spannend, maar Michel Smit wist met goed spel de winst toch in 2 sets naar zich toe te trekken. Bij de mix speelden Birgitta Damhuis/Martijn Doze en Maureen Damhuis/Arjan Oosterhof tegen elkaar in de finale. Ook deze wedstrijd was spannend en gelijkwaardig. Met 7-6 en 7-6 wisten Birgitta en Martijn uiteindelijk de partij te winnen. Na de prijsuitreiking werden ook de kampioensteams van de competitie nog gehuldigd. Daarna was er een heerlijk Grieks buffet, verzorgd door Grill en buffet restaurant Rhodos in Steenwijk. Er werd nog heerlijk nagetafeld en gesproken over het gezellige weekend. Hopelijk doen er vologend jaar dan nog meer leden mee, verspreid over nog meer categorieën!