13e Steenwijkerland tennistoernooi bij LTC Steenwijk een waanzinnig succes!

12, 13 en 14 juni werd het 13e Steenwijkerland tennistoernooi georganiseerd. Elk jaar is één van de vier tennisverenigingen van Steenwijkerland (Giethoorn, Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove) aan de beurt om dit jeugdtoernooi te organiseren. Dit keer was de organisatie in handen van LTC Steenwijk. Het was een mooi en gezellig kampioenschap! Er deden ongeveer 45 kinderen mee, die met prachtig tennisweer konden spelen. Ook had de ‘dagorganisatie’, bestaande uit Michel Smit, Heleen Homan en Renate van Uffelen het super goed voor elkaar met gratis drinken van Mac Donalds, een gratis broodje knakworst en 2x per dag een loterij. Naast de organisatie waren er ook veel vrijwilligers en jeugdleden aanwezig die een handje hielpen bij het tellen bij de jongste jeugd, banen afplakken of andere activiteiten.

Op vrijdag begonnen de oudste jeugdspelers te spelen (categorie ‘Geel’ en ‘Groen’). Deze jeugd speelt al op een heel veld met normale ballen (de ‘Gele’ spelers) of met nog wat zachtere groene ballen (‘Groene’ spelers). Het was fantastisch weer en iedereen was erg aan elkaar gewaagd. Dat beloofde nog wat voor de rest van het weekend. Op zaterdagochtend begonnen ook de eerste spelers van Oranje (op ¾ veld met oranje ballen). Op zondagochtend speelden ook de allerkleinste ‘Rode’ spelers hun wedstrijden (op ½ veld met grotere ‘rode’ ballen. Bij Rood werd gespeeld in 3 poule’s van 4 spelers. De teams speelden tegen elkaar. Wie het eerst 7 punten had, had een wedstrijdje gewonnen en kreeg weer een andere tegenstander. Er kwam een winnaarsteam uit en tevens werd bepaald wie het beste meisje en wie de beste jongen is. Rond dit tijdstip speelden ook de  beste Oranje spelers uit de poule tegen elkaar. Dat waren Revy van Doorn en Arnold Thomsen. Het sportpark stroomde lekker vol. De mensen genoten van mooi en sportief tennis. Rond 14.00 uur waren de winnaars van het Steenwijkerland toernooi categorie Rood en Oranje bekend. Bij Rood was het winnende team ‘Kleur Rood’, bestaande uit Esmee Gerbers, Lars Krommenhoek, Evita Lampe en Tristen Broer. Beste speelster van Rood was Esmee Gerbers, beste speler bij Rood was Jesse ten Hoeve. De zeer spannende finale in de Oranje categorie werd gewonnen door Revy van Doorn uit Vollenhove. Arnold Thomsen van Steenwijk werd zeer knap tweede. Bij de Groene spelers, werd de finale gespeeld door beide poulewinnaars, Selina de Jonge en Michel Stok. In een zeer spannende drie setter wist Michel net de beker te winnen. Bij Geel werd de winnaar Daan Cuyvers, gevolgd door nummer 2, Sven van Uffelen. De prijsuitreiking werd gedaan door speelster van PEC Zwolle en Oranje onder de 19 jaar, Sharon Bruinenberg. Ontzettend leuk dat ze dit wilde doen. Al met al een zeer geslaagd toernooi! Volgend jaar is de organisatie in handen van tennisvereniging Vollenhove. LTC wil nog wel graag de sponsors bedanken die het Steenwijkerland toernooi mogelijk maken: de gemeente Steenwijkerland, Albert Heijn Prinsenhoven, ‘ t Hoekje Steenwijk, McDonalds Steenwijk, Oosterhof Euronics Steenwijk, Tennisschool Dallinga, Visscher Sport Steenwijk en Treats & Gifts By Me.
steenwijkerlandtoernooi2015Foto kampioenen Geel en Groen:

Vlnr: 2e prijs Geel: Sven van Uffelen (Steenwijk), 1e prijs Geel: Daan Cuyvers (Vollenhove), 1e prijs Groen: Michel Stok (Steenwijk), 2e prijs Groen: Selina de Jonge (Giethoorn)