Succesvol clubkampioenschap met vele kampioenen!

Steven van der Weijden clubkampioen bij LTC Steenwijk.

De clubkampioenschappen bij tennisvereniging Steenwijk zijn afgelopen en het was een succesvol en zonnig kampioenschap. Meer dan 70 senior- en jeugdleden deden hier aan mee. De organisatie was tevreden met het aantal deelnemers en kon leuke wedstrijden organiseren. Wat vooral heel positief was, was dat er naast de meer prestatiegerichte spelers, ook meer beginnende seniorleden aan het toernooi meededen. Zij speelden bijvoorbeeld allemaal tegen elkaar in leuke dubbels (mix- heren- of damesdubbel). Iedereen speelde op zijn eigen niveau, en dat resulteerde in leuke en ontspannen wedstrijden.

dscf6320

Alle deelnemers van Rood

Voor de jeugd was de opzet gelijk aan die van de competitie. De jongste kinderen spelen 1,5 uur in teams op een half veld met rode ballen en de kinderen die spelen met oranje ballen spelen al iets langere wedstijdjes tegen elkaar op ¾ veld. Voor de kinderen die spelen op heel veld met groene of gele ballen wordt het allemaal al iets serieuzer. Deze wedstrijden kunnen soms wel een uur duren. Ook speelden zij dubbelpartijen. Alle deelnemende kinderen van Rood en Oranje kregen een medaille.

dscf6334

Alle deelnemers van Oranje

Rood: Dionne Broer 1 en Lars Krommenhoek 2

De rode kinderen speelden allemaal een wedstrijdje tegen elkaar. Na een aantal spannende wedstrijden sleepte Dionne Broer de grootste beker in de wacht. Lars Krommenhoek wist knap tweede te worden.

Oranje: Suzan Ye 1 en Anna Gerbers 2

Bij de oranje kinderen was het een hele spannende strijd om de eerste en tweede plek tussen Anna Gerbers en Suzan Ye. Ze waren heel erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bleek Suzan te sterk. Niet alleen de winnaars kregen een prijs. Ook alle deelnemende kinderen kregen een medaille.

dscf6344

Alle junioren kampioenen: van links naar rechts: Michel Stok, Johan Homan, Anyhony Ye, Suzan Ye, Lars Krommenhoek, Dionne Broer, Anna Gerbers, Lotte Rutten, Lisa Bos, Dana Kef.

Michel Stok en Dana Kef winnaar van enkel Geel en Michel en Johan Homan zijn kampioen in de Geel dubbel

Bij de Gele categorie jongens enkel werden er spannende poulewedstrijden gespeeld. Heel vaak moest een derde set voor de beslissing zorgen. Uiteindelijk werd Michel Stok eerste en Anthony Ye tweede. Bij de junioren dames enkel Geel was het ook spannend. Dana Kef was uiteindelijk de sterkste, en Lotte Rutten eindigde op een mooie 2e plaats. Bij de dubbel geel was het erg spannend. Iedereen had in de poule een wedstrijd gewonnen. Er moesten sets en games geteld worden, die uiteindelijk het gunstigst uitvielen voor Michel Stok/Johan Homan. Lotte Rutten en Lisa Bos werden tweede.

Steven van der Weijden clubkampioen van Steenwijk!

dscf6370Voor de senioren zijn er meerdere kampioenen in verschillende categorieën. Marieke ten Hoeve en Lucia Doeven werden met zeer spannen spel winnaar in hun poule. Ze speelden tegen Tino en Nancy Veldhuis die eerste waren in hun poule. De dames wisten uiteindelijk de winst binnen te slepen, na een leuke partij, in de dubbel 9. In de categorie heren enkel 7 was Martijn van der Heide de beste enkelspeler. Hij prolongeerde zijn titel. Michel Smit met Yvonne Benning als mixpartner wisten de mix 7 te winnen. Ook In de herendubbel 5, 6, 7 was Michel sterk, samen met Hugo van Pelt. Zij eindigde als beste in hun poule. Een verdiende eerste plaats. Een geslaagd weekend voor Michel!  Bij de heren enkel 4,5 wist voormalig kampioen Steven van der Weijden het tot de finale te bereiken. Hij trof een goede bekende, Mark Wester. Mark speelde goed, maar kon het niet redden tegen Steven en prolongeerde voor de derde keer op rij de titel. Birgitta Damhuis en Martijn Doze hebben hun mix-kampioenschap in de categorie 4,5 verlengd. Ook dit jaar werden ze eerste.

Het voelde goed zoveel mensen  op het park die enthousiast hun wedstrijden speelden. De organisatie werd zelf ook enthousiast over de positieve reacties dat zij nu al nadenken over het clubkampioenschap voor volgend jaar. Geprobeerd wordt om dan nog meer mensen mee te laten doen aan dit kampioenschap. Heel veel dank aan de organisatie: Steven van der Weijden en Heleen Homan!

Foto kampioenen senioren:

Van links naar rechts: Tino en Nancy Veldhuis, Lucia Oetsen, Marieke ten Hoeve, Martijn van der Heide, Yvonne Benning, Michel Smit, Hugo van Pelt, Steven van der Weijden en Mark Wester.