Tossen

Iedereen, van beginner tot oude rot, is welkom!

LTC Steenwijk heeft de volgende tossavonden/ochtenden voor haar leden:

• Maandagochtend 09:00 – 12:00 uur, 55+ heren én dames
  • Woensdagochtend 09:00 – 12:00 uur, 55+ heren én dames
  • Woensdagavond 19:00 – 21:00 uur, heren
  • Donderdagavond 19:00 – 21:00 uur, heren én dames (beginners/halfgevorderd)
  • Vrijdagochtend vanaf 10.00 uur, koppels 55+ mix

Van tevoren aanmelden is niet nodig. Goede zin meebrengen en tijdig aanwezig zijn is het enige wat wij vragen! Wil je van tevoren toch wat meer informatie, mail dan naar info@ltcsteenwijk.nl.

De 55+ (maandag- en woensdagochtend)
Bent u 55+ en heb je zin om een stevig balletje te slaan, spoed je dan op maandagochtend en woensdagochtend naar de tennisbaan waar sport en gezelligheid elkaar afwisselen. Een echte aanrader!

Koppels 55+ mix (vrijdagochtend)
Wil je graag met je vaste tennis partner meedoen aan de toss? Dat kan! Kom op de vrijdagochtend om 10.00 uur samen met je mix-partner naar de baan. Iedereen boven de 55 jaar is welkom. De enige voorwaarde is dat je als mix-koppel verschijnt.

Heren (woensdagavond)
De mannen tossen elke woensdagavond vanaf 19:00 uur. De toss wordt goed bezocht. Niet onbelangrijk is het evalueren van de gespeelde wedstrijden na afloop. Een gezellig samenzijn waar onder het genot van een drankje of hapje nog even nagekaart wordt.

Heren én dames (donderdagavond)
Voor de mix-toss zijn beginners en halfgevorderden van harte welkom! We zijn flexibel. De teams worden aangepast wanneer er een ongelijk aantal dames en heren is. Bij een oneven aantal deelnemers gaan we indraaien. Er is een Whatsappgroep gevormd voor de belangstellenden, waarop informatie wordt uitgewisseld. Ferry Vis heeft het beheer over die groep.

Meer informatie: Ferry Vis, 06 82 35 40 02, ferry.vis@outlook.com

Gezelligheid voorop!
Als je ongedwongen wilt tennissen, immers er staat niets op het spel, word je bij deze uitgenodigd om de tossmorgen/avond te bezoeken. Van te voren aanmelden is niet nodig, goede zin meebrengen en tijdig aanwezig zijn is het enige wat wij van je vragen. Om het tossen binnen de vereniging soepel en sportief te laten verlopen zijn er onderling afspraken gemaakt die in onderstaand tossreglement zijn opgenomen.

TOSSREGLEMENT LTC STEENWIJK

1. Tijdens het zomerseizoen dat loopt van 1 april tot 1 oktober, zijn voor de toss momenten maximaal 6 banen beschikbaar.
  2. Gedurende de toss momenten van de 55+ heren én dames zijn de banen als volgt verdeeld: 3 banen voor de heren en 3 banen voor de dames.
  3. Gedurende het winterseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 1 april, zijn maximaal 2 banen beschikbaar voor het tossen.
  4. Alle toss-momenten staan gereserveerd in het digitale afhangbord in de hal.
  5. Tijdens de toss momenten zijn voor tennislessen maximaal 2 verlichte banen beschikbaar. Daarnaast heeft elk competitieteam recht op 2 verlichte tennisbanen.
  6. Tijdens alle toss-momenten, trainingen en competitiewedstrijden is altijd minimaal 1 verlichte recreatiebaan beschikbaar.
  7. De tennistrainer heeft gedurende de toss momenten het eerste recht op baankeuze. Het is mogelijk dat gedurende de training tussen de lessen door van baan of baansoort gewisseld wordt.
  8. De indeling van de banen bij bovengenoemde activiteiten wordt vastgelegd in het elektronische afhangbord. Deze baanindeling is dan ook leidend.