Kantinedienst

Leden van de Kantinecommissie zijn altijd bereikbaar via de mail of telefoon.

Als lid van LTC Steenwijk word je gevraagd om tijdens het tennisseizoen een bijdrage te leveren aan de gezelligheid op onze club door het vervullen van kantinedienst. Buiten het open zijn van de kantine vinden we het sociale aspect van het draaien van kantinediensten niet onbelangrijk, onder gezellige omstandigheden andere leden ontmoeten!

Rooster te vinden in de KNTLB clubapp
Wanneer je kantinedienst hebt, kun je dat vinden in de KNLTB clubapp (te downloaden in de store; en bij verenigingsnaam ‘Steenwijk’ invullen). Kies in de app voor ‘Club’ en dan ‘Diensten’. Ook krijg je een e-mail toegestuurd wanneer je bent ingepland.

Bij verhindering met een vervanger ruilen
Mocht je niet kunnen op het moment dat je gepland bent, graag dan met iemand ruilen van dienst en de kantinecommissie informeren via de mail. Je kunt gegevens van de leden vinden in de KNLTB clubapp. Kies eerst voor ‘Club’ en daarna ‘Info’ en ‘Ledenlijst’.

Cursus IVA (Instructie Verantwoord Alcohol)
Als je kantinedienst draait dien je eerst een IVA (Instructie Verantwoord Alcohol) gevolgd en gehaald te hebben. Deze gratis online instructie met bijbehorend certificaat is in ongeveer een uur te behalen.

Nieuw kassasysteem
We hebben een nieuw kassasysteem. Het is heel eenvoudig. Hieronder volgen 3 korte filmpjes met een uitleg:

1. Uitleg in de praktijk
  2. Aanslaan en afrekenen
  3. Groepen die niet direct afrekenen (bv. competitieteams en toss groepen)

Zoveel mogelijk via de pin betalen
We werken het liefst zoveel mogelijk via de pin. De uitleg van het pinapparaat ligt op de bar. Willen mensen toch contant betalen, dan kun je de kas uit het schoonmaak- verwarmingshok halen en het kasboek opmaken.

Kantinedienst draaien

Voor aanvang van de dienst:

•  Er wordt altijd kantinedienst gedraaid, tenzij het heel slecht weer is.
  •  Er is geen eindtijd vermeld. Dit is namelijk afhankelijk van de bezetting van de banen. Indien er op het complex nog slechts 4 personen aanwezig zijn, kan in overleg de dienst beëindigd worden.
  • Sleutels van het park en de kantine kunnen opgehaald worden bij Cafetaria ‘t Vullende buikje (naast café de Karre in Tuk). Openingstijden: elke dag van 10.30 uur – 24.00 uur.
  •  Alarm uitzetten via de knop aan de sleutelbos. Volg de instructies voor het uitschakelen van het alarm; deze hangt rechts naast de kantinedeur in de hal.
  • Als je zaterdag of zondags vroeg kantinedienst moet draaien is het gewenst een afspraak te maken met de laatste kantinedienst van de avond ervoor, omdat het cafetaria dan nog vroeg dicht is.

Tijdens de dienst:

• Verlichting bar en kantine aan doen. Eventueel radio/Cd-speler (tegenwoordig met bluetooth) aanzetten.
  • Vaatwasser controleren/uitpakken/inpakken en aanzetten.
  • Koelkasten waar nodig bijvullen.
  • Terrasstoelen en –tafels gereed zetten en afnemen met een doekje.
  • Lege flessen opruimen en sorteren.
  • Algehele orde en netheid controleren.
  • Kas ophalen uit het kachelhok/schoonmaakhok, kas tellen en het kasboek opmaken (alleen bij contante betaling).

Na de dienst:

• Glazen afspoelen en/of in de vaatwasser doen.
  • Terras opruimen. Tafels en stoelen rechtzetten. Vlaggen en parasols eventueel binnenhalen.
  • Radio/cd-speler uitzetten.
  • Bar, buffet, schoonmaken en spoelbalk leeg laten lopen.
  • Natte hand- en theedoeken uithangen.
  • Controleren of alle keukenapparatuur uit is. Behalve het koffiezetapparaat! Deze moet aan blijven.
  • Verlichting uitdoen. Ook in de hal, toiletten en kleedkamers.
  • Kantine schoon achterlaten.
  • Kas en kasboek weer in het schoonmaak-verwarmingsruimte plaatsen, papiergeld in een enveloppe doen en in de kluis doen (alleen bij contante betaling).
  • Alarm weer aanzetten via knop aan de sleutelbos.
  • De kantine op slot doen en het toegangshek van het park sluiten.
  • Sleutels weer inleveren bij cafetaria ’t vullende buikje.